Čaj od nevena

200.00 rsd

edna od glavnih prednosti konzumiranja ovog čaja je u tome što sadrži veliki broj jako bitnih minerala i vitamina koji su ključni za normalno funkcionisanje čovekovog organizma. Pre svega sadrži beta karoten, koji ima povoljan uticaj na imuni sistem i ujedno smanjuje rizik od nastanka raka. Takođe, sadrži puno vitamina A.

Šifra proizvoda: 6 Kategorija: Oznake: , Product ID: 345

Opis

Čaj od nevena ima višestruku primenu:

 • Odličan je za kožu. Najviše zbog toga što povećava proizvodnju kolagena i može biti jako efikasan u borbi protiv akni ili nekih kožnih oboljenja, ali i za umanjivanje bora na licu.. Kod uboda insekata, koristi se lokalno u vidu obloge i time se jako brzo smanjuje bol i svrab. .
 • Leči infekcije ušiju. Čaj od nevena se može koristiti i kao kapi za uši kod raznih gljivičnih i bakterijskih infekcija ušiju. S obzirom da je vrlo blag, često se primenjuje i kod dece. Skuvajte čaj od nevena, ostavite ga da se ohladi a onda ga koristite kao kapi za uši ili ga staviti na štapić za čišćenje uha.
 • Detoxikuje organizam. Pokazao se i kao sjajan čistač naše krvi pa se može primenjivati i u ove svrhe povremeno da se očistite od toxina.
  Ublažava i leči bol u grlu. Čajem od nevena možete ispirati grlo kod upale, promuklosti i bolnog gutanja .
 • Za upaljene desni. Pored benefita koje ima za upalu grla, odlično deluje i na zapaljenja desni ili plikove u ustima. Koristite ga za ispiranje.
 • Dobar je i za bebe. Možete natopiti maramicu sa ovim čajem pa prebrisati kožu svoje bebe da bi se na taj način ublažio svrab i nadražaj njene kože usled korišćenja pelena.
 • Pomaže osetljivim očima. Ukoliko imate problem sa očima, u smislu svraba i čestih infekcija, možete procediti ovaj čaj, pa blago utrljavati kapke 3 puta dnevno.
 • Bori se protiv atletskog stopala. Prilikom pranja stopala možete sipati odredjenu količinu čaja od nevena u lavor i to praktikovati svako veče,jer neven veom uspešno suzbija bakterije i gljivice i ima blagotvorno dejstvo na kožu.
 • Za ispiranje kose. Sa njim možete povremeno ispirati kosu nakon šamponiranja jer je čini mekšom, zdravijom i ublažava eventualni svrab ukoliko ga imate.
 • Pomaže u lečenji čira na želudcu i zagušenih limfnih čvorova. Protivupalno i antiseptično dejstvo nevena pomaže lečenju upaljene želudačne sluzokože, a osobina nevena da povećava izlučivanje tečnosti iz organizma pomaže kod pročišćavanja limfnih čvorova.
 • Ublažava bolne menstruacije. Pored toga što ublažava bone menstruacije, ovaj čaj jako dobro reguliše neredovne menstruacije, pa ga žene prosto obožavaju.
 • Čaj od nevena za lice Ovaj čaj je jako blag i smiruje kožu, pa se može upotrebljavati i za čišćenje lica. Naravno, ovde morate znati da nije svačija koža lica ista i da će nečija reagovati bolje na njega, a neka lošije.